Leírás és Paraméterek
100% arabica kávé. Gyümölcsös ízjegyek, feketeribizli és édes citrusok jellemzik. Lágy és kiegyensúlyozott kávé
A kávécserjéket Narino régióban található Aleider Ordonez farmján termesztik 1450-1900m tengerszint feletti magasságban. Fajtája Colombia tipica. A kávécseresznyék feldolgozása mosott történik.
Ebből a kávéból mosott eljárássall vonták ki a koffeint. Ez az eljárás vegyi anyagok nélkül történik és teljesen környezetbarát. Készítenek egy zöld kávé kivonatot, úgy, hogy a zöld kávét forró vízbe merítik. A kávéból kioldódik a koffein, de más olyan alkotóelem is, amely a kávé ízét adja. Ezt követően a vizes oldatot aktív szénszűrőn engedik át, amely hatására a koffein eltávozik, de az értékes anyagok (szacharidok, lipidek, proteinek, stb.) megmaradnak. Utána a zöld kávéból készült oldatba egy újabb adag zöld kávét öntenek. Mivel az oldat az előző fázisnak köszönhetően a koffeinen kívül minden más értékes anyagot tartalmaz, az újabb adag kávéból épp csak a koffeint vonja ki, a többi alkotóelem a kávébabban marad. Ezután az oldatot újra megszűrik egy aktív szénszűrő segítségével, a koffein eltávozik, a folyamatot pedig megismétlik. Az eredmény magáért beszél. Az ízélmény megmarad, olyan mint egy igazi finom koffeines kávé