Leírás és Paraméterek
Guatemala lenyűgöző ország gazdag őslakos kultúrával és lenyűgöző természetes élőhelyekkel. Tájának legfeltűnőbb vonásai a 37 vulkán, amelyek közül több még mindig aktív. Ezek a vulkánok nemcsak vonzóak az utazók számára, hogy felfedezzék, hanem a guatemalai kávékban megtalálható különféle karaktereket alkotják. Az északnyugati részen, Mexikóval határos Huehuetenango az ország egyik legismertebb kávétermesztési területe.
A „Huehuetenango” elnevezés a történelmi azték nyelvről, a Nahuatl-ról származik, és „az ősök helyére” fordítódik. A magasság ezen a területen eléri a 3850 métert, ideális mikroklíma körülményeket teremtve a kávé termesztéséhez. Ezt a kávét azonban csak az 1350 és 2000 méter közötti hegyoldalakon termesztik, ami szigorúan a kemény bab (SHB) osztályába sorolja.
A magasság miatt ezek a babok a szokásosnál lassabban nőnek, de nagyobb a sűrűségűek is, vagyis nagyon kemény magot építenek. Ezt elősegíti a nappali intenzív napozás, miközben a hideg és nedves szél éjszaka lehűti a környéket. A nagyobb sűrűség mellett a citrom- és gyümölcsaromák bőséges bősége jelentkezik, amelyek révén a Huehuetenango kávé a világ egyik legjobb ínyenc kávéjává válik.